Monday, 5 January 2015

Thank you You

Bismillahirahmanirrahim

Assalamualaikum dan selamat malam.

Hari ni Ayu nak tulis tentang satu perkara.

Baru ni ada satu "quote" la yang Ayu baca dan ayatnya lebih kurang macam ni:
      
             Seseorang itu hadir dalam hidup anda tepat pada masanya

Dan Betul Ayu setuju.

Sebab Ayu rasa sendirilah.

Contoh masa nak futher study ni, Alhamdulillah ada geng Catalyst; even bukan antara budak bertiga tu. So macam bersyukurnya. *senyum lebar*

Bila dapat tahu result posting yang menyedihkan tu, ada counselor to be dua orang tu yang membebel. Macam rasa macam....terima kasih sangat la..

Dan ayat tu memang betul la rasa.

Sebab bila Ayu need someone; in sha Allah ada je.


           *                *                    *                        *                      *


Teringat la hari tu, sembang dengan Syafiq (junior yang sama baya hoho) sembang bla bla bla, and kata kat dia:
Takpe single, asal ada skandal. *senget tak cakap gini? haha
Disebabkan Syafiq tu dua kali lima senget dengan Ayu, dia pun layankan je la dan menambah rasa hoho.

Tapi bila Ayu cakap dengan sorang junior ni benda yang sama, dia buat Ayu speechless gak la. Yela, kita nak memain cakap macam tu, tapi tiba dia tanya:
  "Sampai bila nak macam tu, kak?"

Memang Ayu tak jawab la sebab tak buat, kan? =)

Pastu bila bebudak kecik ni asyik cakap :
      "Akak memilih kot"

Sedih kot ayat tu.. hah-ha =(

Dah takda, tak memilih pun. Nak pilih apa kalau takda, kan?

Nanti bila Ayu jawab :
-Belum sampai masanya
-Ada hikmah disebalik semua ni
-Allah sayang Ayu,nak jaga Ayu

Nanti ada yang kata ayat tu sebagai alasan.

Tapi tu yang Ayu rasa la. Bukan nak bagi alasan, tapi itu yang Ayu fikir. Tambah-II yang last tu. Lagipun, tak payah nak kalut sangat aih.. tenang-tenang aja. hoho.

Dan tadi bila bersembang dengan hakak-II ni, bersembang tentang classmate yang cantik kot..cantikkkk sangat.. Ayu pun kata camni:

   "Dia takda pakwe even cantikkk, so saya lagi la tak mustahil takda kan? " *senyum

Dan mereka hanya gelak.

Betul apa. kan?

Ok, tutup cerita.

      *                      *                      *                     *                     *


Kenapa Ayu cerita?
Sebab Ayu nak ucap terima kasih kat anda:
Sebab even Ayu takda "sayang" macam orang lain, tapi Ayu ada anda, anda dan anda yang ada untuk Ayu.

Dan sebenarnya terima kasih+bersyukur:

Bersyukur..sangat. *indeed*

Terima kasih kat anda:
sebab ada time Ayu happy

Terima kasih kat anda:
sebab ada time Ayu sedih

Terima kasih kat anda:
sebab ada time keliru

Terima kasih kat anda:
Sebab ada time nak buat keputusan

Terima kasih kat anda:
Sebab ada time nak bercerita

Terima kasih kat anda:
Sebab ada as a good listener

Terima kasih kat anda:
Sebab jadi a guider

Terima kasih kat anda:
Sebab support Ayu

Dan terima kasih kat anda:
Sebab buat life Ayu colour-II.

Kalau ada yang tanya: eh tak kan color hitam pun ada?

Eh ada kot..tipu kalau tak pernah geram or marah kat orang; so bila camni warna kita pasti kelam kan? haaaa color jugak tu haha


Terima kasih daun keladi,
Lain kali tolong lagi.



Ok ya semua?

*Kepada yang sayang saya,saya sayang balik krik-III* kesengalankesangatankeamatan ngee*

*Pict&ayat nak gempak je kan?hee

Tapi penulis tulis ini sambil dengar lagu ini :

Istikharah Cinta - Sigma

*Hujan di hati,kah?

(^_~)

1 comment:

  1. Layan juga Ayu lagu Istikharah Cinta...
    Salam Hari Jumaat !

    ReplyDelete