Tuesday, 6 November 2012

Selamat Tinggal SeMeKar RoS..

Assalamualaikum..

Salam sejahtera..

 Hai semua!... Sebelum mula...haa selalu guna Ayu..sekarang nak tukar sikit.. "cikgu" sebab yelah..ni untuk warga SMK Rapat Setia yang saya sayang..hehe



Apa makna gambar ni..? cuba teka! hehe.. n teka gak : kenapa warna tulisan ni ungu.. komen kt fb cikgu nnti k..? spa betul cikgu blnja topup! haha..

Nak tahu sesuatu tak..? Ermm ari Khamis (18/10) sehari sebelum kami meninggalkan sekolah.. kami dimaklumkan oleh Cikgu Amin, last day tu ada ucapan! N semua cikgu praktikal..biasalah..suruh cikgu Ayu yang Ayu ni cakap.. (oh no!) 

Malam tu..cikgu dengan muka tak bersalah cakap camni kat Ustazah-II n Cikgu Zakea..
"kalau nak Ayu bagi ucapan esok.. sediakan teks, if Ayu sediakan teks..orang lain yang berucap" 

Cuba teka orang pertama yang angkat bendera putih spa?? Haa..pandai..mestilah Ustazah Najihah.,..haha =p.(mesti Jiha tengah baca n sambil cakap : Ayu jahat" haha..maaf!~)  Cikgu Zakea buat muka tak bersalah suruh cikgu gak... Ustazah Khamisah plak..?haaaaa tunggu...

Ustazah Khamisah kata buat ucapan sama-II n dia taip.. Cikgu suruh dia berucap.. n then dia kta "Misah boleh..tapi.."

Bila dia start je konon-II nak baca ucapan ni.. "Assalamualaikum"..dia dah nanges..haa sebab tu dia tak nak.. Sekarang..awak nampak tak betapa sayangnya Ustazah kat awak semua.. belum keluar lagi dah sedey...? hehe especiallly kat bebudak 4SI n 2 Zamrud.. untung tau dapat Ustazah Khamisah..kan Misah kan3..(senyum sambil kelipkan mata byk kli..haha)

N kemudian..kami pun karang la sama-II ucapan TAPI tak berucap kan Jumaat tu..? lega gilak I tell U ALL huhu.. tapi cikgu nak gak korang tau apa yang kami rasa..so nah baca ni:



                   Bismillah.. ..

Assalamualaikum.. & Salam Sejahtera..  
Alhamdulillah bersyukur kehadrat Ilahi kerana diberi kesempatan ruang dan peluang untuk saya dan rakan2 meneruskan perjuangan di bumi SMK Rapat Setia yang cantik, menarik tertarik ini (Haa try teka..spa yang buat ayat chantek ni..? hoho). Saya (means Cikgu Ayu a.k.a ME) mewakili rakan2 ingin mengucapkan jutaan, billion, trillion terima kasih kepada semua warga sek terutamanya puan pengetua Puan Hajah Siti Zabedah, barisan pentadbir : En Sharifuddin, En M Abu Bakar, Puan Khalijah, guru2 cemerlang dan semua guru2 serta staf yang disayangi atas segala tunjuk ajar, nasihat serta teguran yang membantu kami untuk menjadi lebih baik dalam meneruskan kerjaya kami… (haa tengok..even teks ni actually xda spa nampak..kitorang tetap gak tulis menggunakan format karangan SPM tau.. Kata nama Khas huruf besar tau.. (muka nak bangga..haha)).

Tidak lupa juga kepada semua pelajar yang dikasihi sekalian, terima kasih di atas kerjasama yang diberikan. Saya mewakili guru praktikal ingin memohon maaf jika terdapat kesalahan / kesilapan mahupun terkasar bahasa sepanjang tempoh kami berpraktikal di sini kerana ini adalah kali pertama kami bergelar sebagai seorang guru pelatih. Diharapkan kehadiran kami di sini dapat memberi sedikit sebanyak sumbangan kepada pihak sekolah. Dan diharap juga dapat memberi sedikit sebanyak warna warni dalam kehidupan semua.. (sob3)..
Kepada semua pelajar, (ni kata2 dari Ustazah Najihah & Khamisah) : (ayat surah Al-Insyirah… 


Maksudnya “maka sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan. 
(dan sekali lagi  ditegaskan) 
Sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan. (baik tak ustazah.. hee..ayat ni ingat selalu ya 
pelajar yang Islam)..
(Haa dari cikgu Bio a.k.a Cikgu Dalila kesayangan kalian plak) 
“Kami para guru umpama pokok yang memberikan oksigen, tanpa oksigen, kamu tidak dapat 
bernafas di muka bumi ini” (haa gempak tak..?) haha
 N dari kaunselor kalian : Life is tooooooo short to regret!. So, 
forget about the past and enjoy your life.
Sooner or later.. u’ll will find our pengganti (sambil dengar lagu 
Teman  Pengganti.. sob3..)

Halalkan segala ilmu pengetahuan, makan, minum dan cubitan-II manja / pukulan (ni cikgu 
Zakea tambah haha..cubitan manja sangat..padahal cubit sepenuh hati =p) selama kami di sini. 
Doakan kami supaya lebih berjaya pada masa akan datang. Sesungguhnya 
 SMKRS the best.  
Akhir kata, majulah SMKRS untuk dunia pendidikan.

Ni pantun untuk kalian :
Pergi sekolah naik Lamboghini,
Parking sebelah kereta Ferrari,
Walau apa pun terjadi,
Doa kami:moga berjumpa lagi (^_^)

Tak mau cakap banayk..sedey! huhu.. 




Loving u SeMeKar RoS <3




Sunday, 4 November 2012

Selamat Ulang Tahun Sayang..


Assalamualaikum W.B.T.H..

Fuhhh...sedar tak sedar I'm already 22 years old... oh no! cepatnya masa berlalu..

pejam celik..tengok jam..buka tutup mata..tengok kalender.. 29 / 10 / 2012 menjelma jua..

So..dikesempatan ni nak berkata-II sikit la..hehe


            *     *    *    *    *   *   *   *   *    *     *


Firstly, syukur Alhamdulillah sangat.. thanks Allah sebab memberi rahmat yang tak terhingga dalam tempoh 24 jam sehari selama bertahun - tahun ni.. Alhamdulillah =)




Keampunan jua dipohon ya Allah..kerana adakalanya lalai dalam menjalankan tanggungjawab sebagai hamba, individu Muslim,...sebagai khalifah di muka bumi ini.. =(






     *     *      *    *     *     *       *     *      *    *     *


Rasa bersyukur sangat sebab dikurniakan mak abah, adik beradik..family yang sangat3 baik!



my big family: not complite lg hee

 ok..ni semua adik beradik ada.. tapi bukan latest gambar family la..hehe


Add captio
K.may : nampak tak ang anak manja di situ..? huhu eh mana nazeef? =p



haa..ni Ayu dengan kakak2 Ayu.. maafla gambar tak berapa jelas hehe.. ) even Ayu last, tapi Ayu paling tinggi.. yang lain rendang..eh rendah! haha




gambar raya 2012.. me, mom & dad, n family k.dila.. yang lain balik lambat sob3.. ini 2 of the cucu kesayangan..eh Ayu pun sayang mereka gak =)


Sangat bersyukur sebab dilahirkan dalam keluarga yang.... ya..semua family ada masalah sendiri kan..tapi sangat best dapat mak abah yang semakin lama semakin sporting..hehe..   Yang bila berjauhan...


: I got a text said : we love u sooo much! :


Dapat family yang understanding, happy je..akak abang yang baik sangat.. =)


Anak - anak sedara yang macam2 ragam..tapi yang best.. bila tanya :


M.su : m.su garang tak?

mereka : tak.. m.su tak garang langsung!
(haha..padahal baru lepas marah mereka..
sayang korang sangat la! huhu.)




* gambar anis,alin n alif xda..heheh

Sekali lagi memang bersyukur sangat dilahirkan dalam family ni, yang diharap : bring US to Al-Jannah.. amin!





           *     *    *    *    *   *   *   *   *    *     *


Nak ucap terima kasih gak dekat rakan sepermainan masa kecilku.. 





Pn salmina..haa.dah jadi Puan dah kmu.. huhu. Fizah, Husna,Nana, Huda..cik Yati huhu,eh Kroll..ko pun ada..? haa mungkin la kot kawan dulu..hahaha.. bestla ada jiran cam kalian! ooyeahh =p

 ~Belajar memegang matahari bersama~

 
      *     *    *    *    *   *   *   *   *    *     *

Jutaan terima kasih diucapkan kat :





Cik Jannah n Inchik E-one la especially coz ada dari dolu - dolu sampai laa ni cheq habaq ang.. haha. Kat amir a.k.a meOn hehe, kat Lily (even jauh ya kita' n kami') haha.. kat wan nayan (terima kasih la slalu gaduh dri Pasti - U) aaa..Shahrun..ko tak termasuk pun ya..maaf! hehe gurau jek. haa tak lupa gak kat Mizah...rindu kamu =p



 Erm jap..





Terima kasih sangat kat kalian seramaqi 73\5 orang la kalau Ayu tak silap..yang ambil UPSR tahun 2002.. banyak sangat2 kenangan.. belajar tentang kehidupan.. oh tak sabar untuk reunion hehe..





 Haa..lupa plak nak ucapkan syukur sebab stay kat Jengka 11 yang indah permai bersama family tercinta + member2 yang nice..huhu

Haa ni zaman sekolah rendah..beralih ke :



      *     *    *    *    *   *   *   *   *    *     *
Zaman Maahad Celop ku.. hehe
Sesungguhnya ya..banyak yang dipelajari kat sini




Bukan setakat belajar..buat nakal.. ohoo.. zaman sekolah memang best!




 ni gambar Form Five : memang takkan nampak..tapi ok la kot..*kredit la kt "kwang" a.k.a "penyu" ek soya.. yang edit gambar ni.. huhu




And..perhh..tengah sedap m"
google..terjumpa pict ni.. : ok..saya budak Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM)...tanpa sijil ni..Ayu bukan Ayu sekarang.. =). Terima kasih Ma'ahad SAS!~  

Dannn yang palingbest la..jumpa member yang sangat la gilaII :

  

Meh Ayu describe ckit tentang bff ayu ni :
 Cik Soya yang sentiasa boleh backup me dalam pe jua keadaan.. Asma yang jadi kaunselor sya..huhu. : ok..no men,we cry! eh no men, no cry! hahaha.(mesti ko x pcya Ayu cakap camni kan?)hak3.. Dekat Janah..thanks selalu join me lepak..nnti blnja baskin robin k..? kt Ekin yang sentiasa ada even kmu chipsmore.. kt Zati : rindu gilak kt budak slumber ni.. serius rindu! sayang kalian sangat.. tak sangka dah hampir 10 tahun suka duka kongsi dengan korang!
   
 Sayang korang sangat sebab ada waktu Ayu perlukan korang =)


      *     *    *    *    *   *   *   *   *    *     * 


Ok..perginya zaman persekolahan..masuk zaman U plak.. UPSI a.k.a Universiti Pertemuan Suami Isteri eh Universiti Pendidikan Sultan Idris.. ngeee...
 Terima kasih kat.. 
 Sebab sudi ambil budak cute ni blajar kat sini..huhu.. Terima kasih sangat kat semua rakan2, pensyarah..semua2 la.... Banyak belajar tentang bagaimana nak jadi lebih matang dalam berfikir.. =)


Terima kasih terutama kat bestfren : syika, dayah, ana, faizal, qud..terima kasih ada susah senang!~

 
Terima kasih kat geng bNk yang banyak sangat tolong utk mnjadi kaunselor yang berjaya huhu..





Terima kasih kat mr.Hidayu saya!~ haha (macam ada jek lalala =p )



Terima kasih kat semua kawan2 yang share story, problem..dari sem 1 - sekarang.. 

dekat ex.rumate n housemate.. Hiey, Ecah, Ziyah, Eqa, Hana..Mimi pun.. memang bertuah dapat housemate yang best cam korang =)

bebudak UPSI memang best esp member2 Ayu =p : Ina, Kumbang, Ab, Apis, K.saiyidah.. haa ramai la lagi.. TQ sis,bro hoho =p


 
      *     *    *    *    *   *   *   *   *    *     *

Haa..tak lupa gak terima kasih kat warga SMK Rapat Setia, Ipoh yang banyak membantu sepanjang tempoh 4 bulan akhir ni..membantu untuk Ayu jadi kaunselor yang lebih berjaya..sayang kalian!~

 



kat member2 praktikum : cik Kea, Cik Najihah, CIk Khamisah n Cik Dila : memang best dapat kongsi susah senang dengan kalian.. i'm appreciate it!~




Kat bebudak yang nakal tapi baik hati..hehe terima kasih ya anak didikku =)


Erm..tak nak cakap banyak sebab nanti ada new post untuk kalian hohoh =p



 
      *     *    *    *    *   *   *   *   *    *     *
 Akhir kata..terima kasih dekat semua yang secara langsung or tak langsung pernah buat saya tersenyum.. maaf juga kalau ada silap salah.

Apa yang pasti..dalam 22 tahun ni..sepahit mana pun dugaan yang Ayu pernah harungi..Ayu sedar yang ada orang lagi hebat ujiannya.. Sangat bersyukur di atas apa yang terjadi..ada hikmah disebalik semua ni kan? =)


 

Wassalam... (^-^)


  


 

Raya + Reunion Tak Jadi..

Assalamualaikum w.b.t.h..

Tengok tajuk entry...haa kenapa raya tak jadi?



Yela..raya AidilAdha tahun ni duduk rumah je..haru betul..


Sedey3... macam mana nak raya.. cHeq Janah dah blah to Tanjung Malim.. Inchik E-one plak dah selamat fly ke UK.. Dahla Lily menyepi, Mizah kt Kuantan.. memang sdey la raya baru ni.. sob3..

And then...kan kata nak buat reunion kan3..?

Haa..mana 1 kalian?


 Haaa cheq sebenarnya dah plan dah....awal lagi plan.. masa group 90 tu wujud lagi.. Encik Mohammad a.k.a MYdad dah siap bg idea.. dia kta :

"senang je.. buat kat sekolah..boleh je! Tak pn..buatla kat tapak pekan Rabu,.. tempah kanopi.. suruh mak Ain Anis masak.. tapi semua bayar la..kutip duit.."

Haa brillllliannnttt tak idea my daddy? huhu..tapi tak sempat nak suarakan..almaklumlah bz jadi cikgu hoho.. Sorry! hehe.. baru ni ada call Inchik Ujang.. dia kata raya akan datang...oke ke..? opsss..bukan raya Aidilfitri.. Raya Cina.. Chinese New Year (eh sama ke ek b.i & b.m nya..?) ah lantaklah haha....

If kalian okey.. I okey je.. bukan apa kan..bila upload pict ni :




Haa..mesti ada yang jeles kan..? baru ni sembang dengan E.g... haa jeles gak. Semua kata tak ajak.. Aish.. u no what my geng.. I haven't all ur no. la...bukan 75 orang budak darjah 6 batch 2002 Ayu ada tau.. If u want join next time..make sure u'all contact I.. I tak lupa korang tau.. Kalau tak.. takkan boleh tengok Zainur Ain.. kan Inchik Rostam kan3..? haha (mati aku wt ayt kontroversi ni) haha..

Ok..pape pun..mungkin ada hikmah la semua ni..kalau jadi reunion kita.. ada plak 2 orang budak kat UK tu buat2 potong bawang di pagi raya n then kata mata pedih..padahal sedey tak dapat join kita! *kredit tu E-one + Pijoy*

Pape pun..harap sentiasa keep in phone @ fb @ wtever la.. kawin, tunang jgn lupa jemputtt huhu..

P/s : baru ni I jumpa Dina..dia kata :

      "budak lain aku x berapa kenal..tapi ko muka tak berubah pun.."


Dat's mean : i'm babyface..jgn jeles =p huhu