Tuesday, 21 October 2014

Dua puluh dua hari bulan sepuluh kembali lagi.

Assalamualaikum w.b.t.h.

Hai, selamat malam semua. (waktu Ayu tulis ni malam kannn.. hee)

Ok. *tarik nafas.
Ok. sedih. *senyum
Ok. speechless.

Beberapa hari lepas, Ayu tiba teringat. "eh dah nak dekat 22hb la" .
Ok. n semakin hampir harinya, semakin rasa.. pelbagai rasa mungkin?

Ok. sedih. tak tahu napa. Tapi sedih. Tapi cam ok. hem

It's remind me about 5 years ago may be? erkkk

Dulu, Ayu tak camni. Entah lah disebabkan semakin besar or sebenarnya sepanjang 3 tahun kebelakangan ni belajar ayat "Ayu kan kuat". so itu yang menyebabkan ok?. . .
entah, tak pasti.

Yang Ayu tahu, lima tahun lepas, Ayu kenal dia.
Dia yang ajar Ayu banyak perkara.

"Jangan makan tu, banyak MSG tau!"
"Jangan degil"
"Jangan nangis"
"Jangan itu, jangan ini"

N entah kenapa semua yang dia cakap, nasihat, tegur Ayu okey je.
Even ada yang kadang-kadang tak okey pun jadi okey.

N Ayu selesa. *indeed*

Maybe Ayu bergantung dengan dia kot? Tak dinafikan lah.
Kadang-II kita lebih selesa depending on someone kan? Kadang-II la.
Dulu.
Sekarang?
Entah.
 
Eh tapi jap..
Ok, satu yang Ayu perasan, actually dia ajar Ayu berdikari la..
Dengan cara dia membebel bagai. Tapi its just nice la.

Sebab sometimes kita lebih selesa orang membebel dari diam kan? Yela, membebel kan tanda prihatin. Tapi.tapi.tapi.. itu dulu.

Mereka selalu cakap :
"kalau dia baik, dia tak kan camni"
"kalau dia baik, napa kaw camni"
"kalau dia baik.."

N Ayu dengan sepenuh hatinya akan tetap kata  :
"Dia baik!"
"Baik sangat-II."
Entah. mungkin sebab Ayu memang fight untuk hilangkan semua memori yang tak best kot.
and tinggalkan semua kenangan yang okey je.
Itu yang still kata baik tu. Sebab itu je yang Ayu ingat.

Or mungkin kerana dia memang baik. Ya, dia memang baik!.
Dia ajar Ayu something la.
Dia sentiasa ada bila Ayu betul-II susah.
So, camna Ayu tak kata dia tak baik?

Bukan senang untuk semua ni, tapi ... em entah. Ayu kan kuat? hoho

Terima kasih sangat kat dia.

Sebab 1 yang pasti :
Kalau dia tak baik, dia still ada dengan Ayu kot sekarang?
Kalau dia tak baik, tak kan dia rasa bersalah sebab keluar berdua dulu?
Kalau dia tak baik, tak kan dia kata camni :
"I felt bad about your parents, because us".

Ok, dia memang baik.

Kawan Ayu selalu tanya :
"Ayu still tunggu dia, kan?"
"Tak lah".
"Tipu!"
"Entahlah.."

Betul. Entahlah. entahlah. Ayu tak tahu.
Ayu tak tahu sebab 1 yang Ayu rasa betul :

"Feelings that come back are feelings that never went away."

May be Ayu tak sebut tentang dia, tapi itu tak bermakna Ayu lupa.
Walaupun Ayu tahu, dia akan lupa tentang Ayu.

Ayu tak tunggu, sebab penantian tu satu penyeksaan.
Kot-II dia dah bahgia sekarang.
Dia pasti bahagia.
Jadi, biarlah dia.

Dulu..
Dulu mungkin ya Ayu tunggu.
sebab





Tapi.
Itu dulu.
Sekarang?
Sekarang pasti tak sama dengan dulu.


Dan biarlah Ayu camni.
Walaupun Ayu penat.
Just..biar.


Ok, saya sedih.

Ok, terima kasih tau. Terima kasih untuk segalanya.
Maaf sebab tak sempurna.

Semoga sentiasa hidup dalam redha Allah.

Semoga sentiasa bahagia.

Selamat ulang tahun kelahiran.

Ayu..

Ayu will not forget u. Ayu janji.

*nanges*







* some of you may say I'm shouldn't write this, but. its just me. sorry.